czwartek, listopada 17, 2022

Zupa krem z pieczarek

 


Smak tej zupy jest rewelacyjny, szybko przygotowujesz i zachwycisz całą rodzinę. Robię tą zupę, gdy mam mało czasu na przygotowanie obiadu. Przyrządzić możesz zupę na bulionie lub na kostce rosołowej.


6 porcji

30 minut czas przygotowania

Składniki:

400 g pieczarek

600 g wody

200 g mleka

1 kostka warzywna

50 g mąki pszennej

½ łyżeczka soli

50 g śmietany 30%

40 g serka topionego śmietankowego

Sposób przygotowania:

1. Pieczarki myję, kroję na połówki, blenduję blenderem 3 minuty. Następnie przekładam do garnka, wlewam wodę, mleko, dodaję kostkę warzywną, wsypuję sól i gotuję.

2. Śmietanę rozrabiam z serkiem topionym oraz mąką i hartując wlewam do zupy, gotuję do momentu zagotowania.



3. Zupa gotowa.

4. Smacznego.



Zapraszam na inne moje przepisy:





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz