Choć lubię gulasz w wersji tradycyjnej, lubię również eksperymentować. Zamiast gotować fasolkę osobno dodałam ją do gulaszu. Wyszło smacznie!
1 kg szynki lub łopatki wieprzowej
1/2 kg fasolki szparagowej
2 duże cebule
2 marchewki
1 duża cukinia
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany
olej
1/2 kg fasolki szparagowej
2 duże cebule
2 marchewki
1 duża cukinia
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany
olej
1. Mięso, cukinię i cebulę kroimy w kostkę. Marchew kroimy w plastry lub półplastry, fasolkę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso do zarumienienia. Dodajemy cebulę i cukinię, smażymy przez około 10 minut. Wlewamy 2 szklanki wody, dodajemy fasolkę. Dusimy pod przykryciem przez około 1-1,5h do miękkości mięsa.
3. Pod koniec gotowania dodajemy sól, pieprz i przyprawy. Dusimy jeszcze chwilę.
dania obiadowe, szynka wieprzowa, łopatka wieprzowa, gulasz, obiad, zdrowy obiad, fasolka szparagowa, dieta, dietetyczny obiad, fit obiad, zdrowo
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.