Zapiekane naleśniki mięsno-serowe

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Kolejna odsłona naleśników.
Sycące, pyszne, idealne na obiad,

Co nam trzeba?
10 naleśników – jak je zrobić i składniki macie TUTAJ krok po kroku

na farsz:
500g mięsa mielonego drobiowego
200 g sera tarkowanego- np. gouda lub morskiego
50g sera mozzarella w wiórkach/kosteczce
po 1/3 łyżeczki soli i pieprzu ziołowego i słodkiej papryki, szczypta ostrej papryki

łyżka oleju rzepakowego
7 łyżek bułki tartej

żółtko wymieszane z 100ml mleka  do polania naleśników na wierzchu

Robimy!
Mięso mielone przesmażamy na łyżce oleju rzepakowego. Około 10 minut.
Dorzucamy do naszego mięsa mielonego 200g sera, 5 łyżek bułki tartej i mieszamy całość. Przyprawiamy.
Na każdy naleśnik nakładamy farsz i rolujemy.
Układamy rolki obok siebie w brytfance, smarujemy lekko pędzelkiem, rozbełtanym żółtkiem z mlekiem i posypujemy mozzarellą i 2 łyżkami pozostałej bułki tartej.

Zapiekamy 15 minut, aż ciasto stanie się chrupkie, a ser  rozpuści.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×