Pyszna surówka do obiadu i na grilla
Co potrzeba:
- 1/2 małej kapusty pekińskiej,
- 2 pomidory,
- 1/2 długiego zielonego ogórka wężowego,
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
- 3 łyżki kukurydzy z puszki,
- 1 łyżeczka soku z cytryny,
- 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego,
- Sól,
- Pieprz
Wykonanie:
Kapustę kroimy w drobne paseczki, dajemy do miski, dodajemy
pomidory pokrojone w drobne kawałki (ja obieram ze skóry), ogórka pokrojonego
ze skórą w półplasterki, szczypiorek, kukurydzę, sok z cytryny, czosnek
granulowany, mieszamy dokładnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zostawiamy
na 15 minut do przegryzienia się składników. Przed podaniem dokładnie mieszamy.
Smacznego :))
kapusta pekińska, ogórek, szczypiorek, kukurydza, sok z cytryny, czosnek granulowany
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1