Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem i kukurydzą

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem i kukurydzą

Pyszna surówka do obiadu i na grilla 

Co potrzeba:

  • 1/2 małej kapusty pekińskiej,
  • 2 pomidory,
  • 1/2 długiego zielonego ogórka wężowego,
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego,
  • Sól,
  • Pieprz

Wykonanie:

Kapustę kroimy w drobne paseczki, dajemy do miski, dodajemy pomidory pokrojone w drobne kawałki (ja obieram ze skóry), ogórka pokrojonego ze skórą w półplasterki, szczypiorek, kukurydzę, sok z cytryny, czosnek granulowany, mieszamy dokładnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zostawiamy na 15 minut do przegryzienia się składników. Przed podaniem dokładnie mieszamy.

Smacznego :))

kapusta pekińska, ogórek, szczypiorek, kukurydza, sok z cytryny, czosnek granulowany

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1