Dyniowe tosty francuskie | Mienta blog
Naleśniki i placki, Różne, Śniadania

Dyniowe tosty francuskie

Tosty francuskie smakują dobrze przez cały rok, ale przygotowanie takiego śniadania w chłodny jesienny poranek jest szczególnie kojące. Słodka chałka z rodzynkami z dodatkiem dyni, cynamonu i chrupiących migdałów to wspaniałe i rozgrzewające połączenie.

dyniowe tosty francuskie 3 - Dyniowe tosty francuskie

  • chałka z rodzynkami lub babka panettone
  • 2 jajka
  • 2 kopiaste łyżki puree z dyni
  • 1/4 szklanka mleka
  • 1 łyżeczka cynamonu

dodatkowo:

  • masło klarowane do smażenia
  • prażone płatki migdałów
  • jogurt grecki
  • syrop klonowy

dyniowe tosty francuskie 2 - Dyniowe tosty francuskie

Jajka roztrzepujemy z puree dyniowym, mlekiem i cynamonem.

Obtaczamy w nich kromki chałki.

Na patelni rozpuszczamy masło.

Tosty smażymy z obu stron, aż będą rumiane.

Podajemy na ciepło z jogurtem greckim, migdałami i syropem klonowym. Całość posypujemy cynamonem.

Smacznego :)

dyniowe tosty francuskie 4 - Dyniowe tosty francuskie

Poprzedni Wpis Następny Wpis

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Komentuj