Tosty francuskie smakują dobrze przez cały rok, ale przygotowanie takiego śniadania w chłodny jesienny poranek jest szczególnie kojące. Słodka chałka z rodzynkami z dodatkiem dyni, cynamonu i chrupiących migdałów to wspaniałe i rozgrzewające połączenie.
- chałka z rodzynkami lub babka panettone
- 2 jajka
- 2 kopiaste łyżki puree z dyni
- 1/4 szklanka mleka
- 1 łyżeczka cynamonu
dodatkowo:
- masło klarowane do smażenia
- prażone płatki migdałów
- jogurt grecki
- syrop klonowy
Jajka roztrzepujemy z puree dyniowym, mlekiem i cynamonem.
Obtaczamy w nich kromki chałki.
Na patelni rozpuszczamy masło.
Tosty smażymy z obu stron, aż będą rumiane.
Podajemy na ciepło z jogurtem greckim, migdałami i syropem klonowym. Całość posypujemy cynamonem.
Smacznego :)
Brak komentarzy