Grzyby leśne smażone na maśle z natką pietruszki

 Uwielbiam przygotować potrawy sezonowe, dziś mam dla Was grzyby leśne smażone na maśle  z natką pietruszki.


Smakują, jako samodzielne danie, ale są też świetnym dodatkiem do wielu dań. Oczywiście smażone grzyby przygotowałam na niezawodnej patelni Kohersen Polska 

składniki:

  • ·        Różne grzyby leśne
  • ·        Masło klarowane
  • ·        sól
  • ·        pieprz
  • ·        2 cebulki szalotki - obranie i posiekane
  • ·        2 ząbki czosnku
  • ·        2 łyżki posiekanej natki pietruszki


Wykonanie

Grzyby oczyszczamy, ale nie myjemy, kroimy na plasterki lub ćwiartki. Cebulę kroimy w kostkę  Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, kilka minut wrzucamy prawdziwki, szalotkę, czosnek. Smażymy kilka minut, mieszamy, dodajemy pietruszkę, ponownie mieszamy. Na koniec doprawiamy do smaku.


Brak komentarzy: