wtorek, 4 października 2022

Zapiekany ser Camembert z figami, orzechami i miodem

Póki mamy sezon na figi polecam robić z nimi pyszne dania. Dziś mam świetną przekąskę na wieczór, ser Camembert zapiekany z figami miodem i orzechami.


Składniki:
- 1 okrągły ser Camembert,
- 1 figa,
- garść orzechów włoskich,
- odrobina octu balsamicznego,
- 1 łyżeczka miodu,

Wykonanie: 
Ser camembert nacinamy delikatnie w kratkę na wierzchu, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Figi kroimy w ćwiartki Układamy na serze. Polewamy miodem i odrobinę octem balsamicznym, posypujemy orzechami. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 10 min. Możemy jeszcze odrobinę posolić.













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari