Pasta pieczarkowa

Pyszna pasta pieczarkowa z jajkami. Ma cudowny smak i proste składniki. Rewelacyjnie smakuje ze świeżym pieczywem, ale także z grzankami.

Taka pasta kanapkowa z pieczarek to świetne smarowidło, a także idealny dodatek do śniadania czy kolacji. Można ją również zabrać ze sobą do pracy. Pasta jest bardzo łatwa do zrobienia, a jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Jestem pewna, że Wam posmakuje.

PASTA PIECZARKOWA – PRZEPIS

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 250 g pieczarek
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka masła

Wykonanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, podsmażamy na odrobinie masła.
  • Pieczarki myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do duszącej się cebuli. Dusimy do momentu, aż zmniejszą swoją objętość. Pod koniec doprawiamy solą oraz pieprzem.
  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Do przestygniętych pieczarek dodajemy jajka oraz majonez. Mieszamy do połączenia składników.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

16 − trzynaście =