Zupa krem fasolowo-marchewkowa

wpis w: warzywa, zupy | 0

Zupa krem fasolowo-marchewkowa łączy w sobie smak typowej zupy fasolowej z nutą słodyczy z marchewki i jabłka. To mało typowe połączenie zasmakuje wszystkim łasuchom.

Zupa krem fasolowo-marchewkowa

Zupa krem fasolowo-marchewkowa

Porcje: 8

Składniki:

  • 3 ząbki czosnku,
  • 5 marchewek,
  • 2 puszki białej fasoli,
  • 1,5 jabłka,
  • 600 ml wody,
  • 1 kostka rosołowa warzywna,
  • łyżeczka majeranku,
  • pół łyżeczki tymianku,
  • pół łyżeczki lubczyku,
  • 2 liście laurowe,
  • 3 ziarna ziela angielskiego,
  • oliwa
  • sól, pieprz.

Przygotowanie:

  1. Poddusić na oliwie przeciśnięty przez praskę czosnek,
  2. Obrać jabłka i marchewkę. Usunąć gniazda nasienne z jabłek.
  3. Do czosnku dodać jabłka, marchewkę, fasolę. Zalać wodą. Przyprawić.
  4. Gotować 20 minut.
  5. Całość dobrze zmiksować.
https://www.bardzogrubysmok.pl/zupa-krem-fasolowo-marchewkowa/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *