Orientalna potrawka z rybą

Składniki:

250 g fileta z dorsza

1/2 marchewki

1 mała cebula

pędy bambusa z zalewy

garść grzybów mun

1 puszka krojonych pomidorów

1/2 czerwonej papryki

150 g ryżu

garść orzeszków ziemnych

przyprawa do ryb

sos sojowy

słodka i ostra papryka

curry

Przygotowanie:

Grzyby mun zalać wrzątkiem. Rybę pokroić w kostkę i posypać przyprawą. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, grzyby i marchewkę pokroić w paski i dodać do cebuli, podsmażyć przez kilka minut i zalać pomidorami. Dodać pokrojoną paprykę, rybę i pędy bambusa. Całość doprawić i gotować 10 minut. Potrawkę podawać z ryżem posypaną orzeszkami ziemnymi. Smacznego 🙂

2 uwagi do wpisu “Orientalna potrawka z rybą

Dodaj komentarz