Przychodzę do Was z propozycją pysznego, sezonowego obiadu. A mianowicie jest to sos cukiniowy podany z ryżem. Polecam Wam wypróbować.
Składniki:
- 1100 g cukinii
- 1 czerwona papryka
- 2 pomidory
- 3 łyżki keczupu
- 1/2 puszki kukurydzy
- 5 ząbków czosnku
- 1 łyżka curry
- szczypta czarnuszki
- szczypta soli, pieprzu, tymianku, oregano, bazylii, lubczyku, pietruszki i koperku
Przygotowanie:
Cukinię obieramy i kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w plasterki. Pomidory sparzamy, ściągamy skórkę i kroimy w kostkę. Warzywa wrzucamy do garnka i podduszamy. Gdy już będą miękkie dodajemy drobno posiekany czosnek, kukurydzę, keczup i przyprawy. Całość jeszcze chwilkę podgotowujemy. Podajemy np. z ryżem
Komentarze
Prześlij komentarz