piątek, 29 lipca 2022

Przepis na roladki faszerowane pieczarkami

Roladki z szynki faszerowane pieczarkami i jajkiem


    Kiedy zaczynałem stosować dietę rozdzielną zastanawiałem się jak zrobić kanapki białkowe. Z kanapkami na bazie chleba lub bułek nie było problemu bo dodawałem same warzywa. 
    Jednak kiedy potrzebny był posiłek białkowy chleb odpadał. Po jakimś czasie wpadłem na pomysł, że kanapki mogą zastąpić roladki 

👉Jak zrobić roladki faszerowane pieczarkami❓

    Na początku owijałem ćwiartkę ogórka kiszonego, a potem Agnieszka zaczęła wprowadzać inne opcje roladek i niektóre przepisy były już na blogu... 
    Jak się okazuje takie wersje kanapek białkowych są bardzo proste w przygotowaniu i będą ciekawym rozwiązaniem posiłku w menu diety keto i posiłku białkowego dla stosujących dietę rozdzielną.
    Zapraszamy na przepis na roladki faszerowane. 
 

Link do filmu z przepisem:

 



Składniki:
  • 250g pieczarek
  • 4 jajka (wielkość M)
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 2 łyżki dowolnego tłuszczu
  • 17 plastrów szynki (użyłam szynki z piersi indyka)
  • 2 duże łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz 
Przygotowanie:
     Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Podsmażamy na tłuszczu do momentu wyparowania wody, a następnie zostawiamy do ostygnięcia.
    Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, studzimy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
    Jajka i pieczarki przekładamy do miski, dodajemy szczypiorek, majonez, doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy. 
    Na jednym boku szynki, kładziemy porcję farszu i zwijamy w rulonik. Roladki po przygotowaniu są od razu gotowe do jedzenia.

Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz