Składniki:
50 dkg łopatki wieprzowej
2 cebule
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
ok. 1 szklanka sosu meksykańskiego
sos pikantny z sambalem
sól, pieprz
słodka i ostra papryka
1 opakowanie chlebków pita
Przygotowanie:
Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Mięso zemleć w maszynce, dodać do cebuli. Podsmazyć 10-15 minut. Dodać osączoną kukurydzę i fasolę, a po 5 minutach sosy i przyprawy. Podsmażyć jeszcze chwilę, żeby sos się zredukował. Chlebki obsmażyć na patelni, przekroić i napełnić farszem, smacznego 🙂
pycha:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
Może być pyszne..
PolubieniePolubione przez 1 osoba