
Uwielbiōm połōnczynie wiśni i szokolady… choć tak po prŏwdzie1 to jŏ szokolada lubia nawet ze miysym (sōm take fajne meksykańske recepty na miyso ).
Te ciasto niy bydzie za słodke, kebyjście chcieli mieć słodsze, to dejcie 1,5 szklōnki cukru.
Idzie pedzieć, że je blank ajnfachowe… prawie murzynek… prawie
200 g masła
1/2 szklōnki mlyka
100 g szokolady deserowyj abo gorzkyj
2 łeżki kakao
1 szklōnka cukru
2,5 szklōnki mōnki
4 jajca
2 łeżeczki proszku do pieczynioł
trocha soli
500-700 g wiśni
Masło, mlyko, szokolada, kakao i cuker dejcie2 do gorka i powarzcie3 na małym ôgniu, aż sie z tego narychtuje jednolity syrop. Ochōdźcie4 go i ôdbiercie połra łeżek do jaki szolki5 (bydzie do posmarowania po wiyrchu po upieczyniu). Ubijcie biołka (mogecie dać ździebko6 soli). Niyskorzi do ochōdzōnyj masy dejcie żōłtka, mōnka, proszek do pieczynioł i dobrze to wymiksujcie. Na kōniec wmiyszejcie do tego ubite biołka (to już mogecie zrobić warzechōm).
Łozgrzyjcie bratruła7 na 180 stopni. Masa przelyjcie do formy, połozciepujcie8 po wiyrchu wiśnie (bez pestkōw!) i wrojście te ciasto na 45-50 minut do pieca.
Jak baje9 upieczōne, to posmarujcie je po wiyrchu jeszcze tym syropym, ochōdźcie i… smacznego
1naprawdę
2dajcie
3pogotujcie
4ostudźcie
5kubka
6szczyptę
7piekarnik
8porozrzucajcie
9będzie
Ciasto rewelacja! A i sam blog świetny:) Zdecydowanie będę tutaj regularnie zaglądać;)
Dziękuję i serdecznie zapraszam