Udka ketchupowo-majonezowe

Składniki:

1 kg udek z kurczaka

marynata:

3 łyżki ketchupu

3 łyżki majonezu

1/2 papryczki chili

3 ząbki czosnku

Vegeta do mięs

słodka wędzona papryka

pieprz

Przygotowanie:

Papryczkę chili posiekać razem z nasionkami, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki marynaty, wymieszać. Udka oczyścić i dokładnie pokryć marynatą. Odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc, a następnie piec w piekarniku rozgrzanym o 180 stopni przez około półtorej godziny. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie z młodą kapustą 🙂 Smacznego 🙂

udka ketchupowo-majonezowe

DSC_4578

Jedna uwaga do wpisu “Udka ketchupowo-majonezowe

Dodaj komentarz