Składniki:
3/4 kg schabu
ok. 1 kg pomidorów
1/2 kg fasolki szparagowej
2 cebule
sól, pieprz
1/2 łyżki pasty z ostrych papryczek
sól
słodka papryka, zioła prowansalskie
przyprawa do wieprzowiny lub inna mieszanka przypraw
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić w rondlu na rozgrzanym oleju. Schab pokroić w kostkę, obsypać przyprawą i wrzucić do cebuli. Obsmażyć. Pomidory obrać i pokroić w kostkę, dodać do mięsa, dodać pastę z papryczek, doprawić i dusić pod przykryciem około 30 minut. Fasolkę pokroić i dodać do sosu i całość dusić do miękkości mięsa. Doprawić do smaku. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂
ale pyszne danie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
Oj jak ja lubię takie dania!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
🙂
PolubieniePolubienie
To coś dla mnie są moje ulubione składniki
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Musi być pyszny. Nigdy takiego nie robiłam
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie