- Wynik: 40
- Czas przygotowania: 20minuty
- Czas gotowania: 20minuty
Kotlet pożarski
Kotlet pożarski to drobiowy kotlet mielony. Delikatny, dużo lżejszy od wieprzowego i bardzo smaczny. Jeśli nie próbowaliście to bardzo zachęcam. Ja wieprzowych już nie jadam:)
Składniki
- drobiowe mięso mielone - 500 g
- bułka kajzerka - 1 szt.
- czosnek - 2 ząbki
- sól, pieprz - do smaku
- bułka tarta - do obtoczenia
- jajko - 1 szt.
Instrukcje
Mięso mielone umieścić w misce, dodać namoczoną i lekko odsączoną bułkę, jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz. Wyrobić gładką masę. Nabierać małe porcje i formować małe, płaskie kotlety. Każdą porcję obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z każdej strony po kilka minut.
Smacznego:)
Add to Favourites
Najnowsze komentarze