wtorek, czerwca 07, 2022

Ryba zapiekana z warzywami

 

Ryba zapiekana z warzywami

Tak przygotowanej zapiekanki z rybą jeszcze nie jedliście. Nie masz pomysłu na piątkowy obiad, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Filety rybne zapiekane z warzywami, idealne połącznie, danie rozpływa się w ustach. Spróbuj i przekonaj się.


6 porcji

30 minut czas przygotowania

Składniki:

·       1 kg fileta rybnego

·       10 dag fasolki szparagowej

·       10 dag groszku ( mrożonego)

·       10 dag mini marchewek

·       10 dag sera żółtego w plastrach

·       Olej do smażenia

·       2 jajka

·       Bułka tarta do panierki

·       Mąka pszenna do panierki

·       Przyprawa do ryby

·       Sól

Sposób przygotowania:

1.   Fileta myję, osuszam, doprawiam przyprawą oraz solą. Panieruję w mące pszennej w roztrzepanym widelcem jajku i w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układam w naczyniu żaroodpornym i przykrywam każdy kawałek ryby żółtym serem.






2.   Warzywa gotuję w osolonej wodzie. Po ugotowaniu układam na żółtym serze.


3.   Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.

4.   Danie gotowe, podaję z ziemniakami.

5.   Smacznego.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz