Muszle makaronowe ze szpinakiem

wpis w: makaron i ryż | 0

Jeżeli lubicie makaron z różnymi sosami, koniecznie spróbujcie muszle makaronowe ze szpinakiem. Nie dość, że są pyszne, to jeszcze świetnie wyglądają na talerzu.

Muszle makaronowe ze szpinakiem

Muszle makaronowe ze szpinakiem

Porcje: 2

Składniki:

  • ok 18-20 muszelek makaronowych,
  • ok 400g szpinaku,
  • serek śmietankowy,
  • 1 ząbek czosnku,
  • sól, pieprz
  • oliwa

Przygotowanie:

  1. Muszle makaronowe ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Umyć szpinak
  3. Na patelni na oliwie podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek.
  4. Dodać szpinak, wymieszać i podsmażyć.
  5. Dodać serek. Przyprawić. Całość dobrze wymieszać.
  6. Dno naczynia żaroodpornego wysmarować oliwą.
  7. Do muszli nakładać farsz.
  8. Ułożyć muszle w naczyniu.
  9. Piec w 180 stopni ok 20min.
https://www.bardzogrubysmok.pl/muszle-makaronowe-ze-szpinakiem/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *