Bukiet wiosennych warzyw

Składniki:

1/2 kg młodych, drobnych ziemniaków

1/2 pęczka zielonych szparagów

1 pęczek białych szparagów

1 młoda cukinia

1 cebula

oliwa z oliwek

sól i pieprz

curry

dodatkowo:

4 jajka

Przygotowanie:

Ziemniaki oskrobać i ugotować. Wystudzić. Ze szparagów odłamać końcówki, białe obrać. Na patelni grillowej rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić ziemniaki i pokrojoną w plasterki cukinię i cebulę. Posypać solą, pieprzem i curry, obsmażyć i zdjąć z patelni. Wrzucić szparagi, skropić oliwą, posypać solą i pieprzem, ugrillować. Dodać ziemniaki i cukinię. Podawać z jajkiem sadzonym.

Wegetariański obiad VII

6 uwag do wpisu “Bukiet wiosennych warzyw

Dodaj komentarz