Kurczak na parze w ketchupie

wpis w: dania mięsne | 0

Kurczak na parze w ketchupie smakuje wyśmienicie i jest idealny np. dla osób ze zbyt wysokim cholesterolem. Świetnie sprawdzi się jako lekko dietetyczne danie mięsne. Idealnie pasuje z warzywami gotowanymi również na parze.

Kurczak na parze w ketchupie

Kurczak na parze w ketchupie

Porcje: 4

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka,
  • 4 łyżki ketchupu,
  • słodka papryka,
  • 1 łyżeczka ostrej papryki,
  • 1 łyżeczka czosnku,
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Filety z kurczaka umyć i pokroić na plasterki.
  2. W misce wymieszać pozostałe składniki.
  3. Włożyć kurczaka i dobrze wymieszać.
  4. Zostawić do marynowania na całą noc.
  5. Gotować na parze ok 25minut.

Smocze porady:

Świetnie smakuje z warzywami gotowanymi na parze.

https://www.bardzogrubysmok.pl/kurczak-na-parze-w-ketchupie/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *