Ulubiona pora roku, nie tylko ze względu na słoneczną pogodę (serio, nad morzem nadal wczesna, zimna wiosna, brrrrr), ale także ze względu na truskawki i szparagi, które uwielbiam. Dlatego dzisiaj mam dla Was rewelacyjny przepis na jaglankę na wypasie z dodatkiem masła orzechowego, posłodzoną bananem z pistacjami i truskawkami. Really tasty! 


Składniki (na 2 porcje):

  • 1 banan 
  • 5 łyżek kaszy jaglanej suchej 
  • 1 szklanka mleka 
  • 1 łyżka masła orzechowego 
  • garść pistacji 
  • łyżka migdałów w słupkach 
  • 200 g truskawek 
Kaszę jaglaną gotuj w mleku przez około 30 minut z dodatkiem drobno pokrojonego banana i masła orzechowego. Kasza jaglana ma być miękka a cała masa gęsta i słodka z powodu banana. Posiekaj pistacje i truskawki. Podaj porcję kaszy z truskawkami i pistacjami oraz migdałami. 

Smacznego, Klaudia! :)




 

4 komentarze:

  1. Dobry wieczór.

    Niedawno przekonałem się do jaglanki. Ale z truskawkami nie miałem okazji jeść jeszcze.

    Zapraszam do siebie.
    Pozdrawiam!
    https://mozaikarzeczywistosci.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam :) Kasza jaglana gotowana na wodzie mi nie smakuje. Spróbuję na mleku :) Przepis sobie zapiszę.

    OdpowiedzUsuń