Lubicie kaszki? A wasze dzieci?
Jak już niejednokrotnie wam pisałam i pokazywałam tutaj – u nas kaszki to hit od dekady 🙂
Odkąd mam dzieci nieustannie pojawiają się kilka razy w tygodniu – najczęściej na drugie śniadanie.
Przez tyle lat przepisy na nie zmieniają się, modyfikują bo nowe dodatki wchodzą, nowe sposoby przygotowywania, na nowe smaki mamy akurat szal.
Dzisiaj kaszka jaglana – bogata w żelazo a to ważne w diecie dzieci, szczególnie niemowlaków i nastolatek.
Kaszkę ugotowałam na czekoladowym mleku roślinnym, dodając ulubioną surówkę moich dzieci czyli jabłko z marchewką – smacznie to wyszło! Do tego ulubione toppingi i pyszka!
PRZEPIS CZEKOLADOWA KASZKA JAGLANA
Składniki na 4-6 porcji:
- 2 szklanki czekoladowego mleka roślinnego
- 8 łyżek bio kaszki jaglanej
- 1 mała starta na tarce marchewka
- 1 jabłko starte na tarce
- na wierzch: pomarańcze, borówki i posiekana czekoladowa babeczka
Jak zrobić czekoladową kaszkę jaglaną:
- Do rondelka wlewam mleko.
- Następnie zaczynam podgrzewać.
- Kiedy mleko jest gorące wsypuję kaszkę i mieszam dynamicznie aż zgęstnieje.
- Wyłączam grzanie, dodaję jabłko i marchewkę, mieszam.
- Kaszkę przekładam do miseczek. Dekoruję cząstkami pomarańczy, posiekaną babeczką czekoladową i borówkami.
Wygląda smacznie. Nigdy nie robiłam kaszy jaglanej w taki sposób
dziekuję
Bardzo smacznie i kolorowo. Lubię . 🙂
I really like your writing style, excellent info, thank you for posting :D.
thanks!
Brawo tak trzymać. Widać, że dbasz o merytoryczne wpisy na Twoim blogu, Dzięki i zapraszam do siebie…
dziękuję
Uwielbiam i mogłabym ja jeść na okrągło 😍
Dzień dobry,
jestem zachwycona Pani blogiem, korzystam z przepisów, polecam koleżankom. Dziękuję!
dziękuję
Wyglada smakowicie aż zrobilam się głodna