środa, 18 maja 2022

Pasta pietruszkowo - czosnkowa z labneh

Pastę do chleba zrobiłam z sera jogurtowego labneh.
Delikatny ser z osączonych jogurtów smakuje wybornie a  jak dodać do niego czosnek i natkę robi się z niego idealna pasta do pieczywa czy warzyw, polecam.
Pasta z labneh.

Składniki:
  • 200 g sera labneh
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól morska
  • oliwa extra vergine do skropienia
Przygotowanie pasty:
  • Do misy malaksera dodałam czosnek, posiekaną natkę pietruszki, zmiksowałam a potem dodałam ser i dokładnie wymieszałam.
  • Doprawiłam do smaku solą.
  • Przełożyłam do pojemnika, polałam oliwą.
  • Kilka dni w lodówce można przechowywać.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Niebo gdzieś w drodze

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger