Keto czekoladowy budyń z awokado – keto deser na podbicie tłuszczu
Eksperymentuję sobie ostatnio z żółtkami w proszku. Trochę dlatego, że kupiłam kiedyś i mam :), a trochę dlatego, że chciałam zastosować takie a’la AIP (Autoimmune Protocol), gdzie jajka, a szczególnie białka jaj są absolutnie zakazane. Stąd właśnie biszkopt na żółtkach w ostatnim torcie. 🙂 Muszę przyznać, że żółtka w słodkim wydaniu mają w smaku coś wyjątkowego – taką kremowość, przyjemność w odbiorze. A co najlepiej wychodzi na żółtkach…? No budyń rzecz jasna. 🙂 Na blogu znajdziecie przepis na budyń, ale – oprócz żółtek – zawiera on także całe jajko. Jest to standardowy budyń waniliowy – pyszny, aksamitny i absolutnie warty wypróbowania. A na samych żółtkach wychodzi jeszcze lepszy… 😀
Jednak ja nie byłabym sobą gdybym nie pokombinowała z przepisem. W końcu ponoć wszystko zawsze da się ulepszyć… 😉 I takim oto sposobem powstał keto czekoladowy budyń z awokado. Do serwowania raczej na zimno (nie chcemy podgrzewać awokado). Jest to pyszny keto deser, ze wzorcowym wręcz makro, idealnym na – nawet najbardziej restrykcyjnej – diecie ketogenicznej.
Kto chętny…?
Keto budyń czekoladowy z awokado – składniki
TUTAJ znajduje się treść tylko dla członków Plemienia Modern Cavegirl. Zaloguj się lub dołącz do Plemienia w roli ŁOWCY, aby uzyskać dostęp. Więcej o Plemieniu przeczytasz tutaj.