Ciasteczka z budyniem waniliowym

Kruche, waniliowe ciasteczka z dodatkiem suszonej żurawiny to pyszna, słodka weekendowa przekąska. 


Składniki:

- 2 szklanki mąki pszennej

- 1 budyń waniliowy

- 1 szklanka suszonej żurawiny

- 200 g masła

- 1 jajko

- 1 żółtko

- 50 g cukru

- 3 łyżeczki cukru waniliowego

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Masło ucieramy z cukrami. Następnie dodajemy jajko i żółtko. Do masy porcjami dodajemy mąkę, proszek budyniowy oraz proszek do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników, następnie dodajemy żurawinę i mieszamy już całość łyżką. Ciasto formujemy w wałek, zawijamy w folię i schładzamy w lodówce. Następnie kroimy krążki i pieczemy w 180 C przez około 20 minut.





Komentarze