Kruche, waniliowe ciasteczka z dodatkiem suszonej żurawiny to pyszna, słodka weekendowa przekąska.
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 budyń waniliowy
- 1 szklanka suszonej żurawiny
- 200 g masła
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 50 g cukru
- 3 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Masło ucieramy z cukrami. Następnie dodajemy jajko i żółtko. Do masy porcjami dodajemy mąkę, proszek budyniowy oraz proszek do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników, następnie dodajemy żurawinę i mieszamy już całość łyżką. Ciasto formujemy w wałek, zawijamy w folię i schładzamy w lodówce. Następnie kroimy krążki i pieczemy w 180 C przez około 20 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz