Tym razem jest pomysł na pyszne i oryginalnie podane śniadanie. Twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem podany w awokado. Śniadanie możecie podać z odrobiną sałaty, albo grzankami.

Tak podane śniadanie to nie tylko uczta dla zmysłów smaku, to także uczta dla naszych oczu.

Składniki

  • 1/2 czerwonej papryki
  • 150g twarogu
  • 3-4 łyżki śmietany
  • szczypta soli
  • 2 rzodkiewki
  • odrobina szczypiorku
  • dojrzałe awokadu
  • miks sałat

Możecie również urozmaicić twarożek dodając do niego odrobine ogórka zielonego.

Awokado i twarożek – jak przygotować śniadanie?

Przygotowanie śniadania zaczynamy od twarożku. Do miski dodajemy ser twarogowy, rozgniatamy go widelcem i dodajemy śmietanę. Szczypiorek drobno siekamy, rzodkiewkę ścieramy na tarce i wraz ze szczypiorkiem dodajemy do twarogu. Mieszamy i doprawiamy do smaku odrobiną soli.

Awokado kroimy na pół, wbijamy nóż w pestkę i wyciągamy ją. W miejsce gdzie była pestka nakładamy twarożek. Całość posypujemy pokrojoną w drobną kostkę papryką, Awokado wraz z twarożkiem układamy na talerzu, na którym możemy wcześniej położyć miks sałat.  Warto tutaj zwrócić uwagę na to, abyśmy szukali dojrzałego awokado. Powinno ono być miękkie, dzięki temu łatwiej będzie nam zjeść twarożek i awokado.

Pomysł na śniadanie - awokado i twarożek
Pomysł na śniadanie – awokado i twarożek

Smacznego!