Domowy burger ze sznyclem i jajkiem

wpis w: dania mięsne, inne | 0

Domowy burger ze sznyclem i jajkiem sadzonym zasmakuje każdemu łasuchowi! I wbrew pozorom robi się go bardzo prosto.

Domowy burger ze sznyclem i jajkiem

Domowy burger ze sznyclem i jajkiem

Porcje: 1

Składniki:

  • 1 duża bułka (np. kajzerka),
  • 1 sznycel,
  • 2 plasterki pomidora,
  • 1 ogórek konserwowy (pokrojony wzdłuż) lub surowy (pokrojony na plasterki,
  • plasterek cebuli
  • 1 jajko,
  • 1 plasterek sera żółtego,
  • ketchup, musztarda,
  • odrobina oliwy,
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Usmażyć sznycla.
  2. Bułkę przekroić na pół, położyć na ciepłej (nie gorącej, żeby nie wyschły, a tylko były ciepłe) patelni skropionej oliwą wnętrzem do dołu.
  3. Usmażyć jajko sadzone (można to zrobić w opiekaczu - wtedy jajko będzie miało niewielki kształt).
  4. Na ciepły spód bułki położyć plasterek sera żółtego.
  5. Na to położyć plasterki pomidora, ogórka i cebuli.
  6. Położyć sznycle i jajko sadzone, posolić, popieprzyć.
  7. Górę bułki posmarować ketchupem i musztardą od wewnętrznej strony.
  8. Dolną część przykryć górą bułki.
https://www.bardzogrubysmok.pl/domowy-burger-ze-sznyclem-i-jajkiem/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *