Jajka faszerowane twarogiem

Jajka faszerowane twarogiem smakują obłędnie! Oprócz cudownego smaku są również bardzo łatwe w przygotowaniu i efektowne.



Do przygotowania jajek faszerowanych twarogiem potrzebujemy oczywiście jajek, twarogu, ogórków konserwowych, świeżego szczypiorku. Dodatkowo odrobiny majonezu, jogurtu naturalnego oraz soli i pieprzu. Polecam Wam wybrać swojskie jajka, wówczas pasta, którą będziemy faszerować jajka, będzie miała piękny, żółty kolor.

Przygotowanie jajek faszerowanych wcale nie jest tak trudne, jak może się wydawać. Przepis jest naprawdę bardzo łatwy, a cała przekąska szybka do zrobienia. Takie jajka idealnie sprawdzą się na różnego rodzaju domowe imprezy, święta, szczególnie Wielkanocne a także inne okazje w ciągu roku. Zapraszam na przepis!

PRZEPIS NA JAJKA FASZEROWANE TWAROGIEM

Składniki

  • 100 g twarogu
  • 5 jajek
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek


Wykonanie

  • Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przeciąć na połówki. Następnie oddzielić białka od żółtek.
  • Ogórki konserwowe pokroić w drobną kosteczkę, szczypiorek drobno posiekać.
  • Do miseczki przełożyć biały ser, dodać żółtka i dokładnie wymieszać. Kolejno przełożyć posiekane ogórki, szczypiorek, majonez oraz jogurt naturalny. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowaną pastę wyłożyć na białka jajek. 




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

trzynaście − siedem =