Mini gofry z miodem
Dziś mam dla Was przepis na mini gofry mojego synka. On uwielbia taką mini wersję gofrów. Idealne by złapać je w rączkę i zjeść na 2 gryzy 😉 Takie mini gofry można zrobić na śniadanie, deser, a nawet kolację. Można je podać z dowolnymi dodatkami, np. owocami, kleksem bitej śmietany lub domowym dżemem. Nasze mini gofry dziś zajadaliśmy z pysznym miodem z maliną. I jak zawsze… gofry znikły w mgnieniu oka.
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżka cukru
- 2 szklanki mleka
- 1/3 szklanki oleju
- 2 jajka M
- do podania: miód z maliną lub inne ulubione dodatki, np. owoce, bita śmietana lub dżem
Przygotowanie:
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sodę, cukier, wlewamy mleko, olej i wbijamy 2 jajka. Wszystko dokładnie mieszamy tak, by masa nie miała grudek.
Rozgrzewamy gofrownicę. Na środek każdej płyty wlewamy 1,5 łyżki masy i pieczemy mini gofry.
Chrupiące mini gofry podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego