Wątróbka w warzywach

Składniki:

400 g wątróbki

1/2 selera (110 g)

3 marchewki (380 g)

1 większa cebula (200 g)

160 g koncentratu pomidorowego

3 łyżeczki jarzynki

1 łyżka sosu chili

1 papryczka mini chili

słodka papryka, zioła prowansalskie

pieprz czarny i ziołowy

Przygotowanie:

Marchewkę i selera obrać i zetrzeć a tarce o grubym oczku, podlać 1/2 szklanki wody i dusić około 20 minut. Dodać koncentrat i przyprawy, dusić jeszcze 10 minut. . Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć bez tłuszczu. Wątróbkę oczyścić z błonek, posypać pieprzem i dodać do cebuli, podsmażyć aż się zetnie. Połowę warzyw wyłożyć do naczynia do zapiekania, na to rozłożyć wątróbkę i przykryć resztą warzyw. Zapiekać około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego 🙂

DSC_7841

Składniki na 3 porcje. Kaloryczność 1 porcji 290 kcal.

Węglowodany 30,3 g

Tłuszcz 7,7 g

Białko 24,6 g

7 uwag do wpisu “Wątróbka w warzywach

  1. Kasieńko
    Pięknie dziękuję za kartkę z podróży ❤️
    Wątróbkę lubię, tylko nie wiem, czy mogę ją jeść w mojej diecie.
    Czekam na jadłospis od dietetyczki.
    Zapraszam na bloga, temat filmowy, zatem coś dla Ciebie 🤗🌸🥘

    Polubione przez 1 osoba

Dodaj komentarz