Składniki:
400 g wątróbki
1/2 selera (110 g)
3 marchewki (380 g)
1 większa cebula (200 g)
160 g koncentratu pomidorowego
3 łyżeczki jarzynki
1 łyżka sosu chili
1 papryczka mini chili
słodka papryka, zioła prowansalskie
pieprz czarny i ziołowy
Przygotowanie:
Marchewkę i selera obrać i zetrzeć a tarce o grubym oczku, podlać 1/2 szklanki wody i dusić około 20 minut. Dodać koncentrat i przyprawy, dusić jeszcze 10 minut. . Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć bez tłuszczu. Wątróbkę oczyścić z błonek, posypać pieprzem i dodać do cebuli, podsmażyć aż się zetnie. Połowę warzyw wyłożyć do naczynia do zapiekania, na to rozłożyć wątróbkę i przykryć resztą warzyw. Zapiekać około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego 🙂
Składniki na 3 porcje. Kaloryczność 1 porcji 290 kcal.
Węglowodany 30,3 g
Tłuszcz 7,7 g
Białko 24,6 g
bardzo lubię wątróbkę 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Niestety mój mąż nie lubi, więc robię tylko dla siebie 🙂
PolubieniePolubienie
Kasieńko
Pięknie dziękuję za kartkę z podróży ❤️
Wątróbkę lubię, tylko nie wiem, czy mogę ją jeść w mojej diecie.
Czekam na jadłospis od dietetyczki.
Zapraszam na bloga, temat filmowy, zatem coś dla Ciebie 🤗🌸🥘
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję Bożenko, na pewno zajrzę 🙂
PolubieniePolubienie
kocham wątróbkę, ale w takim wydaniu jeszcze nie jadłam 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie