Koktajl szpinakowo-bananowy to mleczna propozycja na zdrową i sycącą kolację pełną witamin. Koktajl ten dostarczy całą masę niezbędnych witamin i składników odżywczych.

To smoothie przygotujemy na bazie mleka roślinnego – migdałowego, ale możecie spokojnie wykorzystać zwykłe mleko, mleko bez laktozy itp, takie jakie lubicie i pijacie każdego dnia.

Składniki (na 1 porcję)

  • 3/4 szklanki mleka roślinnego
  • 1 garść szpinaku
  • 1 banan

Tak jak wspomniałem wcześniej, możecie zastąpić mleko roślinne, zwykłym mlekiem, jogurtem naturalnym, albo dowolnym nabiałem. Jeśli lubicie urozmaicenia to polecam dodać również odrobinę jarmużu.

Koktajl szpinakowo-bananowy – przepis

Szpinak myjemy, banana obieramy ze skórki. Owoce wkładamy do blendera, dopełniamy mlekiem i miksujemy do połączenia się składników. Tak przygotowany koktajl przelewamy do szklanek.

Smacznego!