EXPRESOWY SERNIK WIADERKOWY

16 lut 2022
data:post.title
Bardzo łatwy w przygotowaniu sernik wiaderkowy. Smaczny, lekki i puszysty w dodatku na biszkoptach. 



SKŁADNIKI : 
  • 1 kg sernika z wiaderka 
  • 5 jajek klasy "M"
  • 3/4 szklanki cukru ( szklnka ma pojemność 250 ml )
  • 3 cukry waniliowe 
  • 100 ml śmietany 30 % 
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej 
  • 1 paczka okrągłych biszkoptów 
  • 100 czekolady mlecznej 
                                                             PRZYGOTOWANIE : 
  1. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wykładamy namoczone ( lekko ) w mleku biszkopty. 
  2. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli, biał. Następnie ucieramy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wlewamy śmietanę 30 % ,chwilę mieszamy . Dodajemy cały ser, mieszamy, dodajemy makę ziemniaczaną, mieszamy i na koniec dodajemy ubite białka. 
  3. Ser wylewamy na biszkopty i sernik pieczemy 1 godzinę w tempetaturze 170 % *, w funkcji góra dół. Na dno piekarnika wkładamy naczynie z wodą. 
  4. Sernik studzimy przy lekko uchylonych dżwiczkach przez jadną godzinę. 
  5. Sernik wyjmujemy z formy i po całkowitym ostudzeniu polewamy rozpuszczoną czakoladą. 
  6. Ciasto chłodzimy przez 1 godzinę i można podawać. 
  7. Smacznego. 
 Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;


 

Prześlij komentarz