Sałatka ryżowa z ogórkiem

Sałatka ryżowa z ogórkiem to bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu sałatka, którą musicie wypróbować. Zawiera w sobie wszystko to, co najlepsze. Składa się z prostych i ogólnodostępnych składników, które zakupicie w każdym sklepie.

Taka sałatka ryżowa może posłużyć nam jako poczęstunek dla gości, posiłek do pracy czy domowa kolacja. Jestem pewna, że posmakuje każdemu z Was. Zapraszam na przepis.

Składniki

  • 4 jajka
  • 200 g szynki
  • 100 g ryżu
  • 1 ogórek świeży
  • 1 papryka czerwona
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją, zawartą na opakowaniu. Kolejno odcedzamy i pozostawiamy do przestygnięcia. 
  • Jajka gotujemy na twardo, a następnie po obraniu kroimy w kosteczkę. 
  • Szynkę, paprykę i ogórka również kroimy w kosteczkę.
  • Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. 
  • Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce, mieszamy. 

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

20 + osiemnaście =