Składniki:
spód
100 g daktyli
100 g płatków owsianych
2 łyżki kakao
masa serowa:
500 g sera sernikowego
200 g musu z pieczonej dyni
1 łyżka masła orzechowego
3 jajka
1 budyń śmietankowy
1/2 szklanki erytrolu
Przygotowanie:
Daktyle namoczyć, a następnie zmiksować w blenderze z płatkami owsianymi i kakao, w razie potrzeby dolać wody z daktyli. Masą wykleić spód blaszki (u mnie kwadratowa 20x20cm). Wstawić do piekarnika na 20 minut. Wszystkie składniki masy serowej zmiksować do połączenia i wylać na podpieczony spód. Do piekarnika wstawić na spód blaszkę z wodą. Wstawić sernika i piec godzinę w temperaturze 160 stopni. Wystudzić w uchylonym piekarniku.
Serniczek to ja zawsze i wszędzie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
super sernik!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
Dyniowy, a do tego z daktylami. Pychota. 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie