Sernik dyniowy

Składniki:

spód

100 g daktyli

100 g płatków owsianych

2 łyżki kakao

masa serowa:

500 g sera sernikowego

200 g musu z pieczonej dyni

1 łyżka masła orzechowego

3 jajka

1 budyń śmietankowy

1/2 szklanki erytrolu

Przygotowanie:

Daktyle namoczyć, a następnie zmiksować w blenderze z płatkami owsianymi i kakao, w razie potrzeby dolać wody z daktyli. Masą wykleić spód blaszki (u mnie kwadratowa 20x20cm). Wstawić do piekarnika na 20 minut. Wszystkie składniki masy serowej zmiksować do połączenia i wylać na podpieczony spód. Do piekarnika wstawić na spód blaszkę z wodą. Wstawić sernika i piec godzinę w temperaturze 160 stopni. Wystudzić w uchylonym piekarniku.

6 uwag do wpisu “Sernik dyniowy

Dodaj komentarz