Składniki:
2 polędwice z dorsza (ok. 250 g)
3 średnie cebule
300 ml śmietany
sól i pieprz
olej, łyżka masła
Przygotowanie:
Cebulę zeszklić na oleju z masłem, zalać śmietaną i gotować aż sos się zredukuje. Rybę posypać solą i pieprzem i włożyć do sosu. Gotować kilka minut, aż ryba się zetnie. Podawać z ziemniakami z wody. Smacznego 🙂
pychota, jaka delikatna rybka:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Apetyczne danie:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Jaka smietana?
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja miałam akurat wiejską śmietanę, ale można użyć każdej, najlepsza będzie 30% 🙂
PolubieniePolubienie