fbpx
Na słodko Napoje

Kawa z likierem kokosowym, krówkowym, orzechowym

kawa z likierem krówkowym

Jak przetrwać jesienno-zimowe chłody? Na rozgrzewkę proponuję kubek gorącej kawy z likierem, który nie tylko wzmocni i pobudzi do działania, ale także podniesie na duchu i poprawi nastrój niezależnie od aury za oknem. Razem z Coffeedesk przygotowałam dla Was inspiracje a słodki napój kawowy z likierami w trzech smakach: krówkowym, orzechowym i kokosowym. Śmiało zaglądajcie TUTAJ, korzystajcie z przepisów i trzymajcie się ciepło!

Kawa z likierem orzechowym
4.7/5 - (3 votes)

(5) Komentarzy

  1. Pysznie wygląda ta kawa. Na pewno skorzystam z przepisu. Pozdrawiam 🙂

    1. Super, polecam 🙂

  2. Nana says:

    Kawa prezentuje się przepysznie. I jestem pewna, że tak samo dobrze smakuje 🙂 Od jakiegoś czasu bawię się w przygotowywaanie ciekawych napojów jak również deserów. Zbliżają się święta, które pierwszy raz zamierzam organizować w swoim domu. Tak więc postaram się przygotować kilka nowości (nie tylko tradycyjne polskie potrawy).

    Duże znaczenie ma moim zdaniem również to w jakim szkle serwujemy napoje oraz desery. Ładna oprawa sprawia, że kawa moze smakować jeszcze lepiej.
    Ciekawe szkło do kawy ale i do alkoholi ma moim zdaniem Krosno https://bokono.pl/pl/p/Komplet-6-kieliszkow-do-wodki-20-ml-Balance-Krosno/1628

  3. Jak ja uwielbiam takie kawy! Smakuje równie dobrze jak się prezentuje;)

  4. Blami says:

    Lubie ostatnio testować nowe przepisy. 1. Rosół gotuję i porcjuje wrzacy w słoiki jako bazy do innych zup. 2. Mięso z rosołu obieram i mrożę. Wykorzystuje potem np do pierogów. 3. Truskawki w sezonie blenduje i wlewam do woreczków na kostki lodu. Zima super dodatek do budyniu albo ryżu dla mojego wnuczka. 4. Natkę pietruszki i koperek kroję obsuszam i mroże w pojemnikach po margarynie. Jak znalazł zima. 5. Delikatne bluzki lub obuwie nadające się do prania w pralce piore w woreczkach do bielizny bluzki po lewej stronie. Nie zniszczą się. 6. Pranie zawsze dobrze strzepuje przed powieszeniem . Często nie muszę pracować niektórych rzeczy bo wyglądają jakby już były. 7. Kiedy gotuję brokuły dodaję odrobinę cukru. Brokuł pozostanie zielony. Kalafior gotuję z odrobiną cukru i mleka. Nie czuć jego przykrego zapachu.

    Do podawania napojów oraz deserów polecam ceramikę Bolesławiec:
    https://andyceramika.pl/filizanki-spodki

    Piękne filiżanki ceramiczne można przejrzeć sobie tutaj.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *