Składniki:
- kawałek wędzonego dorsza
- 4-5 ugotowanych jajek
- majonez
- musztarda chrzanowa
- pieprz
Wykonanie:
Jajka ścieramy na tarce na oczkach lub siekamy drobno. Dorsza obieramy ze skóry i ości i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy do smaku ... wszystko co lubimy, i co nam pasuje. U mnie była to ostra, chrzanowa musztarda, majonez i pieprz. Mieszamy całość. Nie soliłam pasty, bo dorsz wędzony był dostatecznie słony. Chłodzimy w lodówce około 1h.
Pyszny pomysł na pastę :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszystkie smarowidła do chleba 😉
UsuńPo co tracisz czas na siekanie jajek. Wystarczy je rozgniesc praska do ziemniakow. 😄
OdpowiedzUsuńTyle samo czasu zajmie mi starcie na oczkach tarki 2-3 jajek czy rozgniecenie ich praską 😉😊
Usuń