Składniki:
4 kostki z dorsza czarnego
kawałek papryki
1 opakowanie boczniaków
100 g szpinaku
5 łyżek jogurtu naturalnego
przyprawa do ryb
sól, pieprz, chili
Przygotowanie:
Paprykę pokroić w kostkę, boczniaki w paski, wrzucić na patelnię, podlać 1/2 szklanki wody, posypać solą, chili i pieprzem i dusić około 10 minut. Dodać szpinak, a kiedy zwiędnie, obsypaną przyprawą rybę. Dusić około 15 minut, zdjąć z palnika, a kiedy przestanie się gotować, zalać jogurtem i wymieszać. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂
Składniki na 2 porcje. Kaloryczność 1 porcji (+ 50 g ryżu) 374 kcal.
Węglowodany 51,5 g
Tłuszcz 2,8 g
Białko 35,6 g
uwielbiam takie potrawy 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Smacznie Kasieńko 😀
Lubię dorsza, szpinak, ale w mojej diecie nie wolno mi ostrych przypraw i smażenia.
Pozdrawiam najserdeczniej na kolejne miłe jesienne dni 🐟🍵🍁🤗
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja teraz jeśli smażę to bez tłuszczu, A częściej piękę lub duszę, tak jest zdrowiej i mniej kalorycznie 🙂 Pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
Ja też lubię duszoną lub pieczoną rybkę. Już nie pamiętam kiedy ostatnio smażyłam. Chyba karpia na Święta 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja też karpia 😉 raz do roku trzeba 😀
PolubieniePolubienie
Pomysłowo
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie