Waniliowe naleśniki na napoju roślinnym
Lubicie naleśniki? Ja uwielbiam. Dziś na śniadanie przygotowałam pyszne naleśniki w lekko odchudzonej wersji, bo na napoju roślinnym. Do ciasta dodałam łyżkę waniliowego budyniu. Całość wyszła przepyszna. Jak dla mnie śniadanie idealne 😉 Jeśli podwoicie składniki będziecie mogli przygotować naleśniki bez mleka dla całej rodziny. Polecam.
Składniki:
- 1 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki napoju roślinnego (ulubionego)
- 0,5 szklanki wody gazowanej
- 1 płaska łyżka budyniu waniliowego
- 1 jajko M
- do podania: u mnie mus gruszkowy, owoce kandyzowane w błonniku (aronia i wiśnie) i plasterki pomarańczy w lekkim syropie
Przygotowanie:
Składniki dokładnie mieszamy, aby ciasto nie miało grudek.
Smażymy naleśniki na suchej patelni lub niewielkiej ilości oleju (ja natłuszczam patelnię tylko przed pierwszym naleśnikiem).
Każdy naleśniki smarujemy musem gruszkowym. Składamy i podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie dziś owoce kandyzowane w błonniku i plasterki pomarańczy z lekkiego syropu.
Smacznego