listopada 28, 2021

"Ruski" makaron z boczkiem i twarogiem

Makaron nazywam ruskim, bo smakuje jak pierogi ruskie a jest przy nim zdecydowanie mniej pracy niż przy pierogach:).


400g makaronu
300g twarogu półtustego
300g boczku 
2 duże cebule 
200ml śmietany 18%
sól, pieprz, czosnek granulowany

1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekane drobno cebulę i boczek. Smażymy do zarumienienia. Dodajemy twaróg, śmietanę i przyprawy. Łączymy z makaronem, mieszamy do połączenia składników. 




makaron po rusku, dania obiadowe, makaron, ruski makaron, makaron z boczkiem, boczek, cebula, szybki obiad, smaczny obiad, danie obiadowe 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP