listopada 25, 2021

Pyszna sałatka na ciepło z kaszą, grillowanym indykiem i granatem!



przepis:

- 2 szklanki komosy ryżowej
- garść suszonych pomidorów
- sól
- 2 łyżki oliwy


Całość gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu.

Udziec z indyka marynujemy w przyprawie sumak i grillujemy, tniemy na plastry.

Kaszę mieszamy z indykiem, wypustkami z granata, szklanką prażonych na suchej patelni orzechów laskowych lub włoskich, dodajemy przyprawę zatar, świeżą natkę lub kolendrę.


Możesz też dodać pieczone warzywa:

- takie jak: dynia, marchewka, cukinia ( warzywa obierz ze skórki, potnij w równą kostkę, dodaj oliwę, przyprawy, piecz w temp. 200 stopni C, 20 minut)










 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI