Etykiety produktów żywnościowych

Etykiety produktów żywnościowych

Czytacie? Interesują Was? A może uważacie, że są zupełnie niepotrzebne? Otóż prawdą jest, że powinniśmy czytać co jemy i co przedostaje się do naszego organizmu wraz z danym pożywieniem. Szczególnie w obecnych czasach gdzie brakuje czasu na gotowanie i sięga się po gotowe produkty żywnościowe. Niestety prawda jest taka, że etykiety niekiedy nawet nas denerwują... małe literki, niewyraźny druk, a czasem trzeba się wręcz naszukać składników, żeby je w ogóle znaleźć. Na co jednak warto zwracać uwagę? Przede wszystkim nie wybierajcie produktów, które zawierają: syrop glukozowo-fruktozowy, tłuszcze trans, aspartam, emulgatory, substancje zagęszczające, barwniki takie jak: E110, E151 oraz konserwanty takie jak: E220, E221, E222, E239.

To nie wszystko! Generalnie najlepiej wystrzegać się produktów z konserwantami i barwnikami - no chyba, że są naturalne, a nie te z początkiem E. Pamiętajcie, że zdrowie mamy tylko jedno dlatego należy o nie dbać na każdym kroku. A jeżeli jesteś zainteresowany zakupem etykiet na swoje produkty, zajrzyj na etykieta.info.pl

Share this:

JOIN CONVERSATION

3 komentarze:

  1. Bardzo lubię odwiedzać ten blog

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie ten wpis uświadomił mi że warto czytać etykiety.

    OdpowiedzUsuń
  3. Chętnie wykorzystam zdobyte tu informacje w praktyce.

    OdpowiedzUsuń