Makaron ze szpinakiem i łososiem

Składniki:

ok. 300 g fileta z łososia

1 czerwona cebula

3 ząbki czosnku

150 g groszku mrożonego

120 g szpinaku

200 g ugotowanego makaronu pełnoziarnistego

sól, pieprz

przyprawa do ryb

Przygotowanie:

Łososia posypać przyprawą do ryb i ugotować na parze. Cebulę obrać i posiekać, wrzucić na patelnię, podsmażyć, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie szpinak i groszek. Całość podsmażyć około 10 minut, można podlać wodą z gotowania makaronu. Doprawić do smaku. Ugotowany makaron wymieszać ze szpinakiem, a następnie z rozdrobnionym łososiem. Smacznego 🙂

Makaron z łososiem i szpinakiem


Smaczne! A Nie Tuczy :)

Nasiona roślin strączkowych na talerzu 4.

9 uwag do wpisu “Makaron ze szpinakiem i łososiem

Dodaj komentarz