Składniki:
ok. 300 g fileta z łososia
1 czerwona cebula
3 ząbki czosnku
150 g groszku mrożonego
120 g szpinaku
200 g ugotowanego makaronu pełnoziarnistego
sól, pieprz
przyprawa do ryb
Przygotowanie:
Łososia posypać przyprawą do ryb i ugotować na parze. Cebulę obrać i posiekać, wrzucić na patelnię, podsmażyć, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie szpinak i groszek. Całość podsmażyć około 10 minut, można podlać wodą z gotowania makaronu. Doprawić do smaku. Ugotowany makaron wymieszać ze szpinakiem, a następnie z rozdrobnionym łososiem. Smacznego 🙂
zamawiam na wynos!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zamykam w pudełko i wysyłam 😉
PolubieniePolubienie
wyglada przepysznie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
Dobre posiłki dodają pozytywnej energii. Mam nowy przepis. Dziękuję.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Kolejny dowód na to, że mozna przyrządzić prosty, szybki i zdrowy posiłek, super 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie