Babeczki bananowo - czekoladowe, to szybka i pyszna słodka przekąska dla każdego. Dzięki bananom babeczki są słodkie a my możemy użyć mniej cukru. Polecam Wam je bo są super.
Składniki:
- 3 dojrzałe banany
- 125 ml oleju
- 2 jajka
- 250 g mąki pszennej
- 50 g cukru
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 tabliczka posiekanej gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Banany rozgniatamy widelcem na papkę. Do jednej miski wrzucamy mokre składniki i je dokładnie mieszamy. W drugiej mieszamy suche składniki. Następnie do suchych dodajemy rozgniecione banany oraz mokre składniki. Całość mieszamy a na koniec dodajemy posiekaną czekoladę. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki i pieczemy około 15 minut w 180 C.
Komentarze
Prześlij komentarz