piątek, listopada 19, 2021

Kolorowe karnawałowe koreczki

 

Kolorowe karnawałowe koreczki

Mini przekąski z szynki. Hit każdego przyjęcia. Zasmakują absolutnie każdemu. Ponadto są uniwersalne i można je dostosować do preferencji smakowych, ponieważ nadzienie nie musi być za każdym razem takie same. Oto przepis.


16 porcji

15 minut czas przygotowania

Składniki:

·       16 plastrów szynki konserwowej

·       10 oliwek czarnych

·       6 oliwek zielonych

·       10 kuleczek mini mozzarella

·       1 opakowanie pasty z oliwkami

·       1 opakowanie pasty z tuńczykiem

·       ½ papryki czerwonej

·       ½ opakowania serka śmietankowego

·       6 pomidorków koktajlowych

Sposób przygotowania:

1.   Rozkładam 6 plastrów szynki konserwowej, na środku układam po łyżeczce pasty oliwkowej i zwijam dowolnie, tak żeby pasta była w środku. Na patyczek natykam oliwkę czarną, mini mozzarellę i pomidorka. Utykam w szynkę.






2.   Następnie ponownie rozkładam 6 plastrów szynki, na środku układam po łyżeczce pasty z tuńczyka, zwijam. Na patyczek utykam zieloną oliwkę, mini mozzarellę i mały paseczek papryki. Utykam w szynkę.




3.   Ostatni raz rozkładam 4 szynki, układam po łyżeczce serka śmietankowego, zwijam. Na szynce układam plasterek ogórka. Na patyczek nakładam oliwkę czarną i kawałek papryki. Utykam w szynkę.








4.   Układam na talerzu.

5.   Gotowe.

6.   Smacznego.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz