wtorek, 2 listopada 2021

Ciasto z kremem pistacjowym i polewą czekoladową

Niniejsze ciasto to cud na podniebieniu! Krem pistacjowy od Karmello Chocolatier rozpływa się w ustach, a polewa z białej czekolady to rozkosz dla duszy! 




Składniki:
Ciasto
  • 2 jaja
  • 40g erytrytolu 
  • 140g (1 szt.) banana
  • 10ml oleju rzepakowego
  • 100g mąki orkiszowej T650
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 

Krem

Sposób przygotowania:
Ciasto
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, rozgniecionego banana, mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 35-40 minut w 180 stopniach. 

Ostudzone ciasto przekroić na pół. W kąpieli wodnej rozpuścić krem pistacjowy. Posmarować jedną cześć ciasta.

Polewa
W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę z olejem kokosowym. Dokładnie wymieszać. Polać ostudzone i przełożone ciasto.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz