To już oficjalna informacja ... będzie książka! I to nie byle jaka. Kulinarna, dietetyczna z całą masą ciekawych informacji. Nasz "Kalendarz zdrowego żywienia". Rozpiera nas duma, nigdy bym nie pomyślała, że w wersji papierowej, z przepisami własnego autorstwa i własnego autorstwa zdjęciami wydam dzieło. Nie mogę się doczekać, wiem, że się rozpłaczę ze szczęścia kiedy ją zobaczę. 

Oczywiście cały mango-papajowy zespół brał czynny udział w przygotowaniach do książki i należą się szczególne podziękowania moim wspaniałym dziewczynom i grafikowi. To jest cudowna przygoda. 

________________________

Wczoraj podczas transmisji live na naszym facebookowym profilu pokazałam wykonanie tych placuszków, dzisiaj dzielę się przepisem, a przepis ma tydzień. I jest to moje ulubione danie z twarogu. Bardziej niż serniczek. Polecam! 

Składniki (na 2 porcje):

  • 250g twarogu
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego (proszek)
  • 2 jaja 
  • 2 łyżki stewii
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 1 łyżka oleju do smażenia 
  • owoce do podania, syrop klonowy 
Twaróg rozdrobnij widelcem. Wymieszaj z jajami, budyniem, stewią i proszkiem do pieczenia. Rozgrzej tłuszcz na patelni, rozsmaruj pędzelkiem na jej powierzchni i nałóż łyżką niewielkie ilości ciasta. Smaż placuszki po dwie minuty z każdej strony na złoty kolor. Przygotowane placuszki podaj z owocami i syropem klonowym. 

Smacznego, Klaudia!

Jedna porcja placuszków zawiera:
Energia: 297 kcal 
Tłuszcz: 6,2g
Białko: 32,2 g
Węglowodany: 27g 






Brak komentarzy