Deser z chia, mlekiem kokosowym i musem malinowym

Taki łatwy, taki szybki i taki prosty, a taki pyszny. Mleko kokosowe z nasionami chia i miodem, a do tego malinowy mus i borówki. Słodko i naturalnie. Nawet mój Niejadek się skusił :D


Pudding chia z malinami i borówkami

Składniki:

1)      400 ml mleka kokosowego

2)      2-3 łyżki miodu

3)      4 łyżki nasion chia

4)      ok. 250 g borówek

5)      ok. 500 g malin

6)      listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Mleko kokosowe przelewamy do miski, dodajemy miód oraz nasiona chia i wszystko mieszamy. Następnie przelewamy do szklaneczek lub słoiczków do połowy ich wysokości i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny albo na całą noc.

2. Maliny miksujemy blenderem na jednolitą masę (jeśli przeszkadzają Wam pestki, to można przetrzeć mus przez sitko). Truskawkowy mus wylewamy na kokosową masę. Wierzch dekorujemy borówkami i listkami świeżej mięty.

Smacznego!








Komentarze