Roladki panierowane z marchewką i jabłkiem

Roladki panierowane z marchewką i jabłkiem


Roladki drobiowe to bardzo popularne danie obiadowe, które można zaserwować na wiele różnych sposobów. Ich głównym składnikiem jest farsz, od którego również zależy smak samych roladek. Istnieje wiele ciekawych przepisów na roladki z kurczaka, mogą być z farszem szpinakowym, pieczarkowym czy serowym. Ja tym razem przygotowałam roladki panierowane z marchewką i jabłkiem.

Tak przygotowane roladki drobiowe z jabłkiem i marchewką smakują naprawdę rewelacyjnie. Idealnie sprawdzą się na rodzinny obiad w świąteczny dzień, a także na zwykły obiad w tygodniu. Tak przygotowane roladki drobiowe są bardzo smaczne, soczyste a dodatek farszu sprawia, że smakują jeszcze lepiej.

Bardzo nam posmakowały te panierowane roladki nadziewane z farszem z marchewki i jabłka, dlatego też postanowiłam się podzielić z Wam tym przepisem na blogu. Robiłam już wiele razy panierowane roladki drobiowe, ale ta wersja gościła w naszym domu po raz pierwszy i na pewno nie ostatni.

Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszne roladki z farszem z jabłka i marchewki. Jestem pewna, że taka wersja roladek drobiowych zachwyci Wasze podniebienia, a sam przepis zostanie z Wami na dłużej.

PRZEPIS NA ROLADKI PANIEROWANE Z MARCHEWKĄ I JABŁKIEM



Składniki

  • 500 g fileta z kurczaka
  • 1 marchewka
  • 1/2 pora
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka chrzanu ze słoika
  • 1/2 serka philadelphia
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • przyprawa do kurczaka
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Wykonanie

  • Fileta z kurczaka umyć, oczyścić i rozbić jak na tradycyjne kotlety. Następnie doprawić z obu stron przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym.
  • Pora pokroić w półkrążki. Marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Składniki połączyć i dodać do nich serek Philadelphia oraz chrzan. Doprawić solą i pieprzem.
  • Na przygotowane wcześniej kotlety nakładać porcję farszu i zwijać w roladki.
  • Na dwa osobne talerze wyłożyć bułkę tartą i jajko. Jajko roztrzepać przy pomocy widelca.
  • Roladki kolejno panierować w jajku i i bułce.
  • Rozgrzać patelnię z olejem i smażyć przygotowane roladki na złoty kolor z każdej strony.


Roladki z marchewką i jabłkiem
Roladki z marchewką i jabłkiem - przepis
przepis na roladki z marchewką i jabłkiem
przepis na roladki z jabłkiem i marchewką
roladki z jabłkiem i marchewką


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

1 komentarz

Dodaj komentarz

18 − 9 =